Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη διαρκή βελτίωση της λειτουργίας της και για να εξασφαλίσει στον επισκέπτη την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα αποδέχεστε τη χρήση αυτή.

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 21:21

Room18: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός σχεδιασμού δωματίου ξενοδοχείου

Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ διοργανώνει το "Room 18", έναν Πανευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό με θέμα το σχεδιασμό δωματίου ξενοδοχείου, ο οποίος πλαισιώνεται από ένα σύνολο δράσεων σχετικά με την αρχιτεκτονική της φιλοξενίας και την αναθεώρηση των δεδομένων στον τομέα του τουρισμού.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ενός τυπικού δωματίου ξενοδοχείου, καθαρού εμβαδού 18 - 24 τ.μ., το οποίο θα είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές του Ε.Ο.Τ, στοχεύοντας στη δημιουργική επανερμηνεία και υπέρβαση των προδιαγραφών αυτών σε ανταπόκριση προς τις πιθανές επιθυμίες και προσδοκίες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα δημιουργικά άτομα, είτε ατομικά, είτε με την μορφήεταιρείας, είτε σε ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, που κινούνται στα πεδία του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων, της σύνθεσης εικαστικών εγκαταστάσεων, της σκηνογραφίας, της διακόσμησης. Η περίοδος υποβολής των προτάσεων ξεκίνησε 21 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 4 Ιουλίου. Από το διαγωνισμό θα αναδειχτούν 3 επικρατέστεροι, που θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 3.500,  2.500 και 1.500 ευρώ αντίστοιχα, ενώ θα απονεμηθούν και 6 εύφημες μνείες. το σύνολο των συμμετοχών στο διαγωνισμό θα εκτεθείεπωνύμως στο Μουσείο Μπενάκη, 23/11/2016 – 11/12/2016. Οι συμμετοχές, στις οποίες θα απονεμηθούν τα τρία χρηματικά βραβεία θα κατασκευαστούν στον τόπο της έκθεσης υπό κλίμακα 1:1, με την συνεργασία των δημιουργών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://room18.gr.