Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη διαρκή βελτίωση της λειτουργίας της και για να εξασφαλίσει στον επισκέπτη την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα αποδέχεστε τη χρήση αυτή.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015 00:00

ΕΣΠΑ 2014-2020: Νέα Προγράμματα Ενίσχυσης Επιχειρηματικότηας και Αυταπασχόλησης

Πραγματοποιήθηκε η προδημοσίευση τεσσάρων νέων προγραμμάτων επιχορήγησης και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από το ΕΣΠΑ, όπου θα μετά από ένα μήνα δημόσιας διαβούλευσης θα καταλήξουν σε τελικές προσκλήσεις.
Το πρώτο πρόκειται για «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ Επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» και αφορά σε επενδυτικές προτάσεις από 15.000 έως 150.000 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 40%.
Το δεύτερο αναφέρεται στην «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» και επιχορηγεί επενδυτικές προτάσεις από 15.000 έως 200.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 40%.
Το τρίτο πρόγραμμα επικεντρώνεται στη «Νεοφυή Επιχειρηματικότητα» (Start Up) και οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό έως 60.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 100%.
Το τέταρτο πρόγραμμα είναι προσανατολισμένο στην «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου. Οι επενδυτικές προτάσεις θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 5.000 έως 25.000 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 100%.
Οι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της προδημοσίευσης κάθε προγράμματος υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ: http://www.espa.gr

Ανάμεσα στις επιδοτούμενες (κατά περίπτωση) δαπάνες, σε κάθε πρόγραμμα, συμπεριλαβάνονται και οι δαπάνες για δικτύωση και προβολή της επιχείρησης.