Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για τη διαρκή βελτίωση της λειτουργίας της και για να εξασφαλίσει στον επισκέπτη την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την πλοήγηση στην ιστοσελίδα αποδέχεστε τη χρήση αυτή.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015 00:00

Dismaland: Η σκοτεινή πλευρά της Disneyland δια χειρός Banksy

Dismaland: Η σκοτεινή πλευρά της Disneyland δια χειρός Banksy Toby Melville/Reuters

Ένα διαφορετικό θεματικό πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στο Weston-Super-Mare στην Αγγλία και πρόκειται για μια εναλλακτική και σκοτεινή εκδοχή της Disneyland μέσα από την αιχμηρή οπτική του Banksy, γνωστού street-art καλλιτέχνη και συνεργατών. Αυτοαποκαλείται το "πιο απογοητευτικό αξιοθέατο της Βρετανίας" και δίνει στον επισκέπτη μια ωμή και σατυρική εικόνα του σύγχρονου δυτικού κόσμου καθώς ο Banksy με μεγάλη δόση μαύρου χιούμορ -όπως συνηθίζει- ασκεί με πρωτοτυπία αυστηρή κριτική στο δυτικό τρόπο ζωής, στον καπιταλισμό, στα ΜΜΕ και στον πλούτο. Οι επισκέπτες της Dismaland, ανάμεσα σε πολλα άλλα, μπορούν να δουν τη Σταχτοπούτα νεκρή σε τροχαίο με την άμαξά της, τα αλογάκια του λούνα-παρκ που πρόκειται να μαγειρευτούν για να γίνουν λαζάνια, μαγαζιά που δανείζουν χαρτζιλίκι σε παιδιά με επιτόκιο 5000% και τους υπαλλήλους του πάρκου να κυκλοφορούν κατσούφηδες κρατώντας μπαλόνια που αναγράφουν "είμαι ηλίθιος".
Για περισσότερες φωτογραφίες κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και για το ρεπορταζ των NYT δείτε το βίντεο στο τέλος της σελίδας.

Banksy's Dismaland: SlideShow by NYT

ΠΗΓΗ: Banksy’s ‘Dismaland’ in England: It’s a Strange World, After All Dismaland | Bemusement Park

Πολυμέσα